Üvegfólia avagy tempered glass bemutatása

Igen sokan a név hallatán nem is sejtik ,hogy egy mobiltelefon tartozékról van szó. Az eredeti angol megnevezése tempered glass ami szó szoros fordításban edzett üveg. A magyar piacon sok féle elnevezése van , többek között üveg fólia, védő fólia, edzett üveg stb. Mi a GSMbutik oldalán üvegfóliaként ismerjük és a továbbiakban így is fogjuk nevezni.

Tehát, mire is szolgál ez a termék? Manapság a mobiltelefonok kijelzőjét egyre erősebb anyagokból állítják elő de még sem olyan erősek ,hogy egy erősebb ütődés kibírjanak. Sokak számára ismert az a story mikor kiejtettem a kezemből a telefont a beton,aszfaltos útra. Ilyenkor a vérnyomás felszökken az egekbe és egyből az ugrik be biztos betört a kijelző. A legtöbb esetben így végződik az eset. És ekkor jön az elkeseredettség a megbánás miért nem vettem üvegfóliát. Na de mire is jó az üvegfólia?

folia_uveg01

Az üvegfólia ahogyan az előzőekben írtam több rétegű edzett üvegből áll. A telefonra való felhelyezésével a kijelző védelmét szolgálja. Amennyiben egy ilyen termék van a kijelzőn ütéskor a nagy valószínűséggel nem a telefonunk kijelzője fog betörni hanem ez a termék. Az üvegfólia 9H keménységű ami a mohs féle keménységi skálán egy előkelő hely. Tudni kell ,hogy a mohs skála 1-10 terjed és a 10 helyen a gyémánt keménységét határozzák meg. A mi termékünk ezen a skálán az előkelő 9 helyet foglalja el. Ezzel a termékkel egy olyan védelmet adunk a telefonunknak ami ellenáll a karcoknak és az ütések bizonyos erősségének. A termék csomagolásában találunk egy alkoholos és egy száraz törlőkendőt is a felhelyezéshez kell. Ezt a terméket a GSMbutik webáruházban üvegfóliaként 990ft-ért lehet megvásárolni.